סימני דרך
חטיבת הגיל הרך רואה צורך להתאים שירותיה לתפיסות הרווחות כיום בתחום שיקום ילדים עם לקות שמיעה, המדגישות את חשיבות השילוב בקהילה מראשית התהליך השיקומי ואת השפעתה של מעורבות המשפחה על התקדמותו של הילד. גישות אלה מדגישות את השינוי בתפיסה שחל בעידן הנוכחי: הילד אינו צריך להתאים את עצמו לסביבה השומעת אלא היא אמורה להתאים עצמה לצרכיו הייחודיים ולאפשר לו שיוויון הזדמנויות.
פרויקט סימני דרך הינו מיזם משותף של בית מיחא ומשרד הרווחה להדרכת הורי פעוטות עם לקות שמיעה המשולבים במסגרות חינוך רגילות מראשית התהליך השיקומי.
מטרות הפרוייקט הן:
- הדרכת המשפחה כיצד להפוך את הסביבה הביתית למעודדת הקשבה ולמידה שפתית וכיצד ליישם את דרכי העבודה בסביבת הבית.
- בחינת התנאים האקוסטיים בבית ומתן המלצות לשיפורם בהתאמה לצרכי הילד.
לצורך הפרויקט הוכשרה קלינאית תקשורת המכונה “הקלינאית המסתובבות” והיא מגיעה אל ביתן של המשפחות, נותנת הדרכה בהתאמה לצרכים האישיים של כל משפחה ומשלבת סרטוני הדרכה להפיכת סביבת למעודדת חשיפה שפתית.
שישי פתוח – קבוצת הורים
פעם בחודש, ביום שישי, מוזמנים הורי ילדי המעונות והגנים לפעילות משותפת עם צוותי הגן והילדים.
כל יום שישי כזה נפתח בסקירה קצרה של הגננת אודות הפעילות במהלך החודש והמשכו ושיאו הוא במפגש חינוכי-טיפולי של קבוצת הורים של כל גן בהנחיה משותפת של דמות טיפולית חינוכית ועו”ס/ית הגן .
קבוצה להורים חדשים במערכת
קבוצה זו מיועדת להורים שילדיהם במסלול פרטני ומשולבים פחות משנה במערכת.
הקבוצה נפגשת בבית מיחא בערב, פעם בחודש ומנחה אותה עו”ס החטיבה.
כל שלושה חודשים נפתחת הקבוצה למצטרפים חדשים וכך הופכת הקבוצה למעשה ל”קבוצת רכבת” טיפולית.
לגעת ולדעת – נגיעות בידע
בפרויקט זה ההורים שותפים לאנשי צוות בהשתלמות המקצועית כאשר באמצעות ההשתלמויות המשותפות מתעצמת ההליכה לשותפות עם ההורים. מבין הנושאים שנבחרו להשתלמויות משותפות עם המשפחות ניתן לציין את בריאות האוזן , הגנטיקה של החרשות, וגמילה מחיתולים.
מעברים
ליווי ההורים לאורך השלבים השונים בתהליך לקראת ההעברה לחטיבה הקדם יסודית. הפרויקט מתמקד בתהליכים שההורים והצוותים עוברים לקראת קבלת ההחלטות לגבי המשך הדרך.